14:30

Lohärads IF

Referat: Enköping SK FK P99 - Lohärads IF

Dagens match var kvartsfinal i DM borta mot Enköping SK FK. Vi visste att Enköping var ett bättre lag i år mot förra året, så det skulle bli en jämn match

Det började sådär, vi fick två återbud på förmiddagen innan samligen och sen hade vi några borta p g a återbud sedan tidigare. Vi hade snålt om tid på plats, eftersom flera var sena dit. Sen kom inte domaren i tid, och sen....stoppar där.

Matchen började ca 10 minuter efter utsatt tid. Men våra killar kändes laddade och fokuserade, det kändes bara innan.

Första halvleken:
Vi startade matchen bra, vi rullade bollen mycket bra inom laget. Enköping backade hem, det kändes som att de hade respekt för oss, och ville inte gå bort sig, utan de backade och hade folk på rätt sida hela tiden.
Vi hade en mycket farlig chans i 19:e min på hörna, där borde vi ha gjort mål, men nästa gång....
I den 22:a min fick ESK en frispark precis utanför straffområdet på vår högerkant, där borde de nog haft straff istället. Den fällningen var innanför straffområdet.

Matchen var jämn och båda lagen ville spela en bra fotboll. Inget av lagen skapade några speciella chanser på resten av halvleken. Båda målvakterna spelade långt ut och tog hand om eventuelle djupbollar, kul att se, bra mv spel. Vi var stabila och hade en stor delaktighet, både i anfall och i försvar. Mycket kul att se.
I den 37:e hade vi ett farligt anfall på vänster kanten där Max sätter en boll på djupet till Hampus och där skottet från Hampus räddas på mållinjen av deras back, men nästa gång........

Andra halvlek:
Vi fortsatte med bra rull inom laget och en stor delaktighet i spelet. Men vi måste bli bättre i avsluten i andra halvlek än i första. I den 46:e min fick vi frispark (!) som borde vara straff, det var för hands, det var innanför. Detta var båda lagens ledare överrens om, även straffsituationen i första.
ESK var snabba i spelvändningar under hela matchen, och i den 49:e gör de 1-0 på en. Deras kille (är på mitten av vår planhalva) slår en passning på djupet mellan vår inner- och ytterback, och där dyker deras yttermittfältare upp och sätter den. Men var målvakt Samuel var på den med foten, men den letade sig ändå in. Detta kändes inte rättvist. Men det var lång tid kvar, ca 21 minuter, så mycket kan hända.

Vi spelade bra, matchen var ganska jämn just nu, men vi låg under. Man såg på killarna att de ville inte förlora detta, utan detta skulle bli en kamp hela vägen till slutsignalen.
1-1 68:e min. Deras målvakt bestämmer sig för att rädda en boll från att gå till hörna. Så han slänger sig raklång och hamnar utanför planen, och bollen hamnar oss Anton som lugnt lägger ett inlägg efter marken till Jocke som styr in den. Visserligen skönt att det blev mål för oss, men vi tyckte mycket synd om deras duktige målvakt. Vi var det bättre laget nu, vi ville vinna. I den 70:e min tog vi timeout, och killarna lovade sig själva att vi skulle vinna detta.
1-2 80:e min. I sista minuten, gör vi mål, och strax efter blåser domaren av matchen. Det borde ha varit några minuter kvar av matchen. Både för skada och för timeouten som vi tog. Tillbaka till målet, Anton sätter fart på höger kanten, och får med sig bollen, över deras back via en klack. Nere vid kortlinjen slår han ett inlägg efter marken som deras back sätter åt oss.

Jätte skönt med vinst, grattis grabbar. Nu väntar IFK Uppsala i semifinalen (mitten av maj månad), i den andra semifinalen spelar Sunnersta vs Sirius. För tredje året på rad är det dessa fyra lag som återigen gör upp.

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!

Samuel W - återigen en mycket bra insats, spelar långt ut och har pondus. Ser bra ut.
Ralle - gör en mycket bra insats som högerback, spelar lugnt och klokt.
AK - gör återigen en kanon insats som mittback, fortsätt så här.
Zacke - vår bäste spelare idag, superlugn och kanon som libero. Vilket register den killen har.
Max - gör en okej insats, var förkyld och hade inte rätt ork. Men är på rätt plats. Var även aktiv som forward under de ca 15 minuter han spelade där.
Gabbe - en kille vars kurva pekar uppåt, kul att se. Det blir bättre och bättre. Idag mest yttermittfältare.
Samme - har vuxit mycket i år, ofta på rätt ställe, bra positionsspel, gömmer sig ibland. Idag som defensiv mittfältare.
Hampus - vilken vilja, vilken inställning, alltid bra, kämpar alltid, underbart att se.